Ad
IB (Uluslararası Bakalorya)

IB Eğitimi Nedir ? IB Eğitimi Veren Okul Listesi

Pinterest LinkedIn Tumblr

Uluslararası eğitim programları, öğrencilerin kariyer seçeneklerinin artmasını sağlayan öğrenim yollarından birisidir. Kapsamlı ve zengin öğrenim içeriklerine sahip bu programlar, her geçen gün daha fazla tercih edilen seçeneklerdir. Hem veliler hem de öğrenciler tarafından sıklıkla merak edilen konular arasında, ib eğitim nedir sorusu yer alır.

Uluslararası eğitim programları arasında yer alan IB, alternatifleri arasında ön plana çıkar. Ülkemizde son birkaç yıldır uygulamaya geçmiş olan öğrenim programları arasındadır. Ib eğitim nedir sorusunun sıklıkla merak edilmesi, bu diplomaya sahip mezunların yüksek başarısından kaynaklanır. IB programının eğitim sürecine sıradışı yaklaşımı, mezun olan öğrencilerin dünyayı daha farklı bir bakış açısıyla değerlendirmesini sağlar. Bu durum, öğrencilerin mezuniyet sonrası başarısını pozitif yönde etkiler. Sizler için hazırladığımız yazımızın kalanına göz atarak ib eğitim nedir sorusunun yanıtına ulaşabilirsiniz. Ib eğitim nedir konusunu detaylı şekilde öğrendikten sonra hangi öğrenciler için uygun bir seçenek olduğuna kolayca karar verebilirsiniz.

IB Eğitimi

IB Eğitim Nedir?

Ib eğitim nedir sorusuna kısaca, üniversite öncesi özel bir eğitim programıdır, yanıtı verilebilir. Bu eğitim programı, 16- 19 yaş arasındaki öğrenciler için tasarlanmıştır. Öğrencilerin okula başlama yaşına göre değişmekle birlikte, ortalama lise 3 ve 4. sınıflara denk gelen bir programdır. Bu eğitimi alarak liseden mezun olan öğrenciler, MEB diplomasının yanı sıra uluslararası geçerliliği olan bir diplomaya daha sahip olurlar. Bu diploma, yurtdışında üniversite başvurusu veya kariyer planı yapmak isteyen öğrenciler için oldukça faydalı bir köprü görevi üstlenir. Öğrenim sürecinin, standardın dışına çıkması, ib eğitim nedir sorusunun merak edilmesini sağlayan özelliklerinden bir diğeridir. Bu eğitim sistemi, öğrencilerin interaktif olarak katılması, sorular sorması, çözümler üretmesi ve yaratıcılığını kullanması ile ilerler. Yoğun bir ders programına sahip olan programda hem kısa süreli ödevler hem de uzun süreli projeler verilir. Öğrencilerin yabancı dillerini geliştirme ve aktif olarak kullanma imkanları bulunur. IB eğitim kapsamında, grafik tasarım, iletişim becerileri gibi geleneksel lise eğitiminde bulunmayan dersler de verilir. Derslerin ve eğitim sürecinin çeşitliliği, öğrencilerin ilgi alanlarını keşfetmelerine yardımcı olur. Üniversite öncesinde keşfettikleri ilgi alanları, öğrenim süreçlerinin bir sonraki adımlarına karar vermelerini sağlayabilir. Ib eğitim nedir sorusuna, öğrencilerin öğrenim deneyimlerini göz önünde bulundurarak, sizlerle yukarıda paylaştığımız şekilde cevap verilebilir. Topluma katıldıklarında yaratıcı, becerikli ve dengeli bireyler oluşmasına yardımcı olan bir eğitim niteliğindedir. Akademik açıdan başarının yanı sıra sosyal beceriler ve temel değerlerin de öğrenilmesini sağlar.

IB Eğitim Veren Okullar

Ib eğitim nedir sousu ardından merak edilen konu, hangi okulların bu eğitimi verdiğidir. Eğer kendiniz veya velisi olduğunuz öğrenciniz için IB programının uygun olduğuna karar verirseniz bu eğitimi sunan okulları bulmak bir sonraki adımınız olacaktır. 1968 yılında İsviçre’nin Cenevre şehrinde kurulmuş olan, Uluslararası Bakalorya Organizasyonu kapsamındaki bir eğitim programıdır. O seneden itibaren hızla yayılmış, geliştirilmiş ve üniversite öncesi öğrencilerin spesifik ihtiyaçlarına göre değiştirilmiş bir programdır. Ülkemize bu eğitim programının ilk geldiği zamanlarda sayılı okulda IB diploması sunuluyor olsa da günümüzde bu sayı hızla artmıştır. Koç Lisesi bu eğitim programı için sıklıkla tercih edilen okullar arasındadır. Tuzla, İstanbul’da bulunan lise, 1988’de kurulmuş köklü bir kuruma dayanır. Ankara, Çankaya’da bulunan Özel Bilkent Lisesi’de “International Baccalaureate” programına sahiptir. Ülkemizde bu eğitim programına sahip birkaç lise ve hangi şehirde bulundukları şu şekilde sıralanabilir:

  • Gazi Üniversitesi Anadolu Lisesi- Ankara, Çankaya
  • Enka Okulları- İstanbul, İstinye
  • Tarsus Amerika Koleji- Mersin, Tarsus
  • Gaziantep Kolej Vakfı Cemil Alevli College- Gaziantep, Şehitkamil
  • Bodrum Private Marmara College- Muğla, Bodrum
  • Deutsche Schule Izmir- İzmir, Urla
  • Özel Acarkent Doğa Anadolu Lisesi- İstanbul, Beykoz
  • TED Bursa Koleji- Bursa, Mudanya
  • Yusuf Ziya Öner Fen Lisesi- Antalya, Döşemealtı
  • Tev Inanc Turkes High School For Gifted Students- Kocaeli, Gebze

Write A Comment